Академія Renault Sport оголошує склад команди на 2019 рік

Renault Sport Racing оголосила, що в сезоні 2019 року в програмі Академії Renault Sport братимуть участь китайський гонщик Гуан Чжоу і бразильський юніор Кайо Колле.

Вони приєднаються до чинного чемпіона Єврокубку Formula Renault Макса Фьютрелла, молодого переможця Єврокубку Крістіана Лундгаарда і Віктора Мартінса, які виступали в минулому сезоні і продовжать участь в програмі 2019 року. Чемпіон Серії GP3 Антуан Юбер, афілійований пілот минулого сезону, стає повноправним членом Академії.

У 2019 чотири пілоти будуть брати участь в гонках, об’єднаних з Гран-прі Формули-1: Антуан і Гуань (в Чемпіонаті FIA Формула-2), Макс і Крістіан (Чемпіонат FIA Формула-3). Віктор і Кайо виступатимуть на Єврокубку Formula Renault, який пройде на дев'яти автодромах Гран-прі, включаючи Монако і Яс Марина.

Гуань стане пілотом розвитку команди Renault F1 в сезоні 2019 року.

Члени Академії зможуть використовувати багатий досвід Renault в сфері  автоспорту для подальшого розвитку своїх навичок і поліпшення особистих результатів, отримають медійну і маркетингову підтримку, пройдуть фізичну, психологічну, а також технічну підготовку на базах команди Renault F1 в Енстоні (Великобританія) і Вірі-Шатійон ( Франція).

Директор Академії Renault Sport Міа Шаризман: «Я впевнений у можливостях шести пілотів, яких ми взяли в програму 2019 року. Кожен з них вже продемонстрував якості, необхідні для перемоги в гонках і боротьби за титул чемпіона, що говорить про серйозні перспективи цього складу. У міру розвитку програми нам доводиться посилювати вимоги до членів Академії. Нас цілком влаштовує наш підхід, який принесе свої плоди в кінці року, коли пілоти Академії змагатимуться за місце в складі команди Формули-1. А зараз ми поставили перед кожним з шести учасників індивідуальні цілі на сезон і будемо із задоволенням стежити за їх прогресом».

Керуючий директор Renault Sport Racing Сіріль Абітбуль: «Ми дуже раді мати таку команду талановитих пілотів в Академії Renault Sport. Всі шість чоловік продемонстрували свої таланти в юнацьких категоріях, і ми з нетерпінням чекаємо можливості працювати з ними в 2019 році. Для команди Формули-1 дуже зручно мати групу видатних пілотів, завжди готових прийти на допомогу, і Академія продовжить бути своєрідною базою підтримки в майбутньому. Ми хочемо продовжити співпрацю з Максом, Крістіаном, Антуаном і Віктором і з радістю вітаємо в команді Гуань і Кайо. Ми надамо всю необхідну підтримку шести пілотам протягом сезону, який, я сподіваюся, стане для них винятково успішним».

Академія Renault Sport

Академія Renault Sport була створена в 2016 році для пошуку і професійного розвитку автогонщиків в рамках юнацьких гоночних чемпіонатів з метою підготовки випускників Академії до боротьби за місце у Формулі-1.

Академія, створення якої було присвячено до відродження команди Renault F1, в кінцевому рахунку розраховує, що випускники Академії будуть здатні принести команді титул чемпіона світу.

У 2019 року починається другий трирічний етап програми, який передбачає зміцнення зв'язків між групою молодих пілотів Renault і командою Формули-1.